Gebitsverzorging

  • Uniek aanbod; exclusief bij Pets & Co
  • Met volwaardige hengelsportafdeling
  • Altijd scherpe prijzen

Home | Honden | Gebitsverzorging

Net als bij mensen is ook de gebitsverzorging van je hond heel belangrijk. 80% van de honden ouder dan 3 jaar heeft gebitsproblemen. Vaak heb je dat als baasje in eerste instantie niet in de gaten. Het enige dat opvalt is dat je hond een erg slechte adem heeft.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Naam

Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de algehele gezondheid van je hond. Naast ontstekingen in de bek, is er ook een verhoogd risico op onder andere hartproblemen.

Gebitsproblemen ontstaan meestal doordat er etensresten tussen de tanden en rond het tandvlees blijft zitten. Bacteriën zijn hier dol op, dit noemt men tandplak. Tandplak wat niet verwijdert wordt versteend en wordt dan tandsteen. Het tandvlees trekt zich terug en gaat ontsteken, zo wordt het probleem steeds groter.

CONTROLEER HET GEBIT

Het is daarom belangrijk om het gebit van je hond regelmatig te controleren. Als je dit doet bij je hond van kleins af aan, zal hij dit normaal vinden en makkelijk toelaten. Wij helpen je graag als je dit lastig vind. Het beste zou zijn als je twee keer per week de tanden van je hond zou poetsen. We verkopen hiervoor allerlei handige hulpmiddelen. Poets de tanden van je hond nooit met humane tandpasta!

VRAGEN OVER ONZE PRODUCTEN?

BOTTEN EN FLOSSTOUWEN

Verder helpt het als je hond voldoende kauwmateriaal tot zijn beschikking heeft dat een reinigende werking op het gebit heeft. Kauwbotten van runderhuid, of de geperste kauwbotten op basis van zetmeel verwijderen tijdens het kauwen de aanwezige tandplak door de schurende werking over de tanden. Verder hebben de katoenen flosstouwen ook een gunstig effect op schoonhouden van het gebit.  Poetsen zal echter altijd nodig blijven om de lastige plekjes te bereiken.

Heeft u vragen?
Stel hier uw vraag

Naam