JE HOND LATEN INENTEN

Direct na de geboorte krijgen pups van de moeder afweerstoffen mee. Op de leeftijd van 6 weken gaan de antistoffen uit de moedermelk hun werking verliezen en is het tijd voor de eerste puppy-enting. De tweede enting volgt op een leeftijd van 9 weken en de derde bij 12 weken. Voor de ziekte van Weil en para-influenza wordt een jaarlijkse vaccinatie aangegeven. Van de overige entingen is een bescherming van twee jaar bewezen. Ga je naar het buitenland met je hond, dan moet je hem ook laten inenten tegen hondsdolheid.

vlooien en teken

Vlooien komen het hele jaar voor. Het is van groot belang je hond met goede regelmaat hiertegen te behandelen. Vlooien geven je hond veel jeuk, waardoor hij zichzelf gaat bijten en krabben. Hierdoor ontstaan dan weer ontstekingen van de huid. Uiteraard zit je ook niet te wachten op een vlooienplaag in je huis. Over de voor jou meest wenselijke behandeling adviseren wij je graag. En ook hier geldt weer: Geen zin om bij te houden wanneer je hond weer een behandeling nodig heeft? Vul het dierenpaspoortje in (hier klikken) en wij sturen je een berichtje als het weer zover is.


Teken komen tegenwoordig ook gewoon het hele jaar voor in Nederland. Ga je regelmatig wandelen in dichtbegroeide gebieden als parken en bos dan is het belangrijk ook een tekenbescherming te gebruiken. Er zijn gecombineerde pipetten tegen vlooien en teken zodat je met 1 behandeling tegen beide beschermt. Regelmatig goed controleremn op teken ( ook bij jezelf) blijft echter belangrijk. Wij adviseren je graag!

Het beste is om je hond elk jaar te laten vaccineren tegen een aantal ziekten. Daardoor bescherm je ze tegen zeer vervelende en soms zelf dodelijke ziekten. Ook voor oudere honden blijft dit heel belangrijk doordat hun afweersysteem minder goed werkt. In Nederland worden honden ingeënt tegen hondenziekte ( distemper), Parvo, Hepatitis, para- influenza en de ziekte van Weil.

je hond laten ontwormen

Heel belangrijk is om je hond ook regelmatig te ontwormen. Doordat je hond buiten loopt raakt hij makkelijk besmet met spoel- of lintwormen. De meeste pups hebben spoelwormen. Ze worden al besmet door larven in de baarmoeder, via de moedermelk en vanuit de omgeving.


Ook lintwormen komen regelmatig voor bij honden. Eitjes van wormen komen in de omgeving voor. Je hond likt ze via zijn vacht, vlooienlarve of andere bron op en raakt besmet. De vlooienlarve eet wormeneitjes en daarom gaan die twee besmettingen vaak samen. Behandel je hond daarom ook altijd tegen wormen en vlooien. Wij adviseren om 4 x per jaar te ontwormen. Wij adviseren je graag over de beste producten en nieuwste ontwikkelingen. Geen zin om bij te houden wanneer je hond weer een behandeling nodig heeft? Vul het dierenpaspoortje in (hier klikken) en wij sturen je een berichtje als het weer zover is.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Veelgestelde Vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over de verzorging en behoeften van jouw hond of kat. Of je nu een nieuwe huisdierbezitter bent of al jaren ervaring hebt, onze deskundige tips helpen je om de beste zorg te bieden.
  • Hoe vaak moet ik mijn hond uitlaten?

    Honden hebben dagelijks beweging nodig. Afhankelijk van het ras en de leeftijd, moet je je hond minstens 1 tot 3 keer per dag uitlaten. Zorg voor voldoende speeltijd en wandelingen om hun energie kwijt te raken.
  • Wat is de beste voeding voor mijn kat?

    Katten hebben een dieet nodig dat rijk is aan eiwitten. Kies voor hoogwaardig kattenvoer dat speciaal is samengesteld voor hun leeftijd en gezondheidstoestand. Vergeet niet om altijd vers water aan te bieden.
  • Hoe kan ik de vacht van mijn hond verzorgen?

    Regelmatig borstelen is essentieel voor de vachtverzorging van je hond. Dit helpt klitten te voorkomen en houdt de vacht gezond. Afhankelijk van het ras kan dit dagelijks of wekelijks nodig zijn.
  • Wanneer moet ik mijn kat naar de dierenarts brengen?

    Het is belangrijk om je kat jaarlijks te laten controleren door een dierenarts. Neem contact op als je veranderingen in gedrag, eetlust of gezondheid opmerkt.
  • Hoe kan ik mijn huisdier socialiseren?

    Socialisatie is cruciaal voor zowel honden als katten. Begin op jonge leeftijd met het introduceren van je huisdier aan verschillende mensen, dieren en omgevingen. Dit helpt angst en agressie te voorkomen.

EVEN Contact OpNEMEN?

Bij Dierenwinkel Pets & Co in Sluis staan we klaar om je te helpen met al je vragen over de verzorging van jouw hond. Of je nu advies nodig hebt over voeding, gezondheid of verzorging, ons deskundige team is er voor jou. Je kunt ons bereiken via telefoon, e-mail of uiteraard door langs te komen in de winkel. We kijken ernaar uit om je te ondersteunen!

Contact Us