INENTEN, ONTWORMEN EN ANDERE TERUGKERENDE BEHANDELINGEN

  • Uniek aanbod; exclusief bij Pets & Co
  • Met volwaardige hengelsportafdeling
  • Altijd scherpe prijzen

Home | Honden | Inenten en ontwormen

Het beste is om je hond elk jaar te laten vaccineren tegen een aantal ziekten. Daardoor bescherm je ze tegen zeer vervelende en soms zelf dodelijke ziekten. Ook voor oudere honden blijft dit heel belangrijk doordat hun afweersysteem minder goed werkt. In Nederland worden honden ingeënt tegen hondenziekte ( distemper), Parvo, Hepatitis, para- influenza en de ziekte van Weil.

 

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Naam

Direct na de geboorte krijgen pups van de moeder afweerstoffen mee. Op de leeftijd van 6 weken gaan de antistoffen uit de moedermelk hun werking verliezen en is het tijd voor de eerste puppy-enting. De tweede enting volgt op een leeftijd van 9 weken en de derde bij 12 weken. Voor de ziekte van Weil en para-influenza wordt een jaarlijkse vaccinatie aangegeven. Van de overige entingen is een bescherming van twee jaar bewezen.

Ga je naar het buitenland met je hond, dan moet je hem ook laten inenten tegen hondsdolheid.

ONTWORMEN

Heel belangrijk is om je hond ook regelmatig te ontwormen. Doordat je hond buiten loopt  raakt hij makkelijk besmet met spoel- of lintwormen. De meeste pups hebben spoelwormen. Ze worden al besmet door larven in de baarmoeder, via de moedermelk en vanuit de omgeving.

Ook lintwormen komen regelmatig voor bij honden. Eitjes van wormen komen in de omgeving voor. Je hond likt ze via zijn vacht, vlooienlarve of andere bron op en raakt besmet. De vlooienlarve eet wormeneitjes en daarom gaan die twee besmettingen vaak samen. Behandel je hond daarom ook altijd tegen wormen en vlooien. Wij adviseren om 4 x per jaar te ontwormen.  Wij adviseren je graag over de beste producten en nieuwste ontwikkelingen.  Geen zin om bij te houden wanneer je hond weer een behandeling nodig heeft? Vul het dierenpaspoortje in (hier klikken) en wij sturen je een berichtje als het weer zover is.

VRAGEN OVER ONZE PRODUCTEN?

VLOOIEN EN TEKEN

Vlooien komen het hele jaar voor. Het is van groot belang je hond met goede regelmaat hiertegen te behandelen. Vlooien geven je hond veel jeuk, waardoor hij zichzelf gaat bijten en krabben. Hierdoor ontstaan dan weer ontstekingen van de huid. Uiteraard zit je ook niet te wachten op een vlooienplaag in je huis. Over de voor jou meest wenselijke behandeling adviseren wij je graag. En ook hier geldt weer: Geen zin om bij te houden wanneer je hond weer een behandeling nodig heeft? Vul het dierenpaspoortje in (hier klikken) en wij sturen je een berichtje als het weer zover is.

Teken  komen tegenwoordig ook gewoon het hele jaar voor in Nederland. Ga je regelmatig wandelen in dichtbegroeide gebieden als parken en bos dan is het belangrijk ook een tekenbescherming te gebruiken. Er zijn gecombineerde pipetten tegen vlooien en teken zodat je met 1 behandeling tegen beide beschermt. Regelmatig goed controleremn op teken ( ook bij jezelf) blijft echter belangrijk. Wij adviseren je graag!

Heeft u vragen?
Stel hier uw vraag

Naam