INENTEN, ONTWORMEN EN ANDERE TERUGKERENDE BEHANDELINGEN.

  • Uniek aanbod; exclusief bij Pets & Co
  • Met volwaardige hengelsportafdeling
  • Altijd scherpe prijzen

Home | Katten | Inenten en ontworming

abyssinian-cat

Het beste kun je je kat elk jaar laten vaccineren door je dierenarts. Door jaarlijks even bij de dierenarts langs te gaan, blijft je kat beschermd tegen kattenziekte, niesziekte en eventueel hondsdolheid. Katten die niet jaarlijks gevaccineerd worden lopen kans op deze, zeer ernstige ziektes met kans op dodelijke afloop. In het eerste jaar van je kat heeft hij meer dan 1x een vaccinatie nodig, maar dat verteld de dierenarts je bij het eerste bezoek.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Naam

Katten houden zichzelf schoon door de vacht te likken. Hierdoor is de kans groot dat ze regelmatig een vlooieneitje, dat zich graag nestelt in de vacht, oplikt. Daardoor ontstaat een wormontsmetting. Heel belangrijk dus om je kat met regelmaat, het hele jaar door te behandelen hiertegen. Wij adviseren je graag in de winkel over de verschillende mogelijkheden. Vind je het handig als we je daarna een herinnering sturen voor een volgende behandeling? Vul het dierenpaspoortje in op onze website en je ontvangt deze automatisch. ( link naar dierenpaspoort)

ONTWORMEN

Heel belangrijk is om je hond ook regelmatig te ontwormen. Doordat je hond buiten loopt  raakt hij makkelijk besmet met spoel- of lintwormen. De meeste pups hebben spoelwormen. Ze worden al besmet door larven in de baarmoeder, via de moedermelk en vanuit de omgeving.

Ook lintwormen komen regelmatig voor bij honden. Eitjes van wormen komen in de omgeving voor. Je hond likt ze via zijn vacht, vlooienlarve of andere bron op en raakt besmet. De vlooienlarve eet wormeneitjes en daarom gaan die twee besmettingen vaak samen. Behandel je hond daarom ook altijd tegen wormen en vlooien. Wij adviseren om 4 x per jaar te ontwormen.  Wij adviseren je graag over de beste producten en nieuwste ontwikkelingen.  Geen zin om bij te houden wanneer je hond weer een behandeling nodig heeft? Vul het dierenpaspoortje in (hier klikken) en wij sturen je een berichtje als het weer zover is.

VRAGEN OVER ONZE PRODUCTEN?

VLOOIEN EN TEKEN

Een vlooienbesmetting gaat eigenlijk altijd samen met een wormenbesmetting. Vlooieneitjes nestelen zich in de vacht, je kat likt deze op, en de wormenbesmetting is een feit. Het hele jaar behandelen is ook hier het advies. Ook hier geldt: vul het dierenpaspoortje in op onze website en wij sturen je een reminder als het weer tijd is voor een herinnering. ( link naar dierenpaspoort). Ook voor advies over het juiste product voor jou kat ben je bij ons altijd welkom.

Een tekenbesmetting is ook een groeiend probleem in Nederland. Kwamen vroeger de teken vooral in het zuiden van Europa voor, tegenwoordig is de kans in Nederland op een tekenbesmetting ook erg groot. Er zijn vlooienproducten die meteen ook tegen teken beschermen, vraag er naar in onze winkel. Regelmatig controleren op teken ( ook bij jezelf) blijft echter heel belangrijk.

Heeft u vragen?
Stel hier uw vraag

Naam