VOEDING VOOR JE KAT.

  • Uniek aanbod; exclusief bij Pets & Co
  • Met volwaardige hengelsportafdeling
  • Altijd scherpe prijzen

Home | Katten | Voeding voor je kat

Goede voeding is de basis voor een gezonde kat. Het aanbod in kattenvoer is enorm. Jonge kat, oude kat, gesteriliseerde kat, binnenkat, actieve kat, voor ieder type kat is er speciaal voer te verkrijgen. Wij adviseren je graag in de winkel over de verschillen tussen de diverse soorten en type voer.

abyssinian-cat

De kwaliteit van kattenvoer wordt bepaald door de samenstelling van de grondstoffen. Uiteraard is ook de smakelijkheid en de verteerbaarheid van het voer heel belangrijk. De hoeveelheid ontlasting, de stevigheid ervan en de geur geven een goede indruk van de kwaliteit van het voer. Ook zorgt goede voeding voor een mooie glanzende vacht en een actieve kat.

Wij adviseren altijd om brokjes te voeren. Dit heeft als voordeel dat je kat goed moet kauwen op zijn eten. De schurende werking van de brokjes over het gebit zorgt er voor dat het de aanwezige tandplak vermindert en daardoor ook de vorming van tandsteen voorkomt.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Naam

WAT EET EEN KAT?

Katten zijn van nature vleeseters en hebben dus een grote behoefte aan dierlijke eiwitten. Dit geldt ook voor de voedingsstoffen arachidonzuur en taurine, die je kat zelf niet voldoende aanmaakt en alleen via dierlijke grondstoffen binnenkrijgt.

Minder goed voer bevat vaak minder van deze dierlijke eiwitten waardoor je kat last kan krijgen van extreem verharen, huidschilfers en rode plekjes op de huid. Omdat goedkoop kattenvoer ook veel minder bruikbare stoffen bevat voor je kat, heeft hij hier ook veel meer van nodig dan van kwalitatief goed voer. Het prijsverschil per maaltijd is daardoor ook veel minder groot dan dat de kiloprijs je vertelt.

OVERGEWICHT

Overgewicht is bij katten ook een steeds groter wordend probleem. Katten die minder actief worden of gesteriliseerd zijn hebben minder, en minder eiwitrijk voedsel nodig. Ook hier zijn speciale brokjes voor ontwikkeld. We geven je graag een advies op maat in onze winkel.

VRAGEN OVER ONZE PRODUCTEN?

Heeft u vragen?
Stel hier uw vraag

Naam