GRASPARKIET VOEDING.

  • Uniek aanbod; exclusief bij Pets & Co
  • Met volwaardige hengelsportafdeling
  • Altijd scherpe prijzen

Home | Grasparkiet voeding

Parkieten zijn zaadeters. Parkietenvoer bestaat dan ook uit een mengeling van verschillende zaden. Ze pellen het zaad en laten de pelletjes liggen. Door in het voerbakje te blazen verwijder je eenvoudig deze pelletjes. Vul het bakje pas bij als alles vrijwel opgegeten is om selectief eetgedrag te voorkomen. Het bakje van je vogel mag echter nooit lang leeg zijn, ze verhongeren vrij snel. Vogels eten alleen als het licht is, houdt hier dus ook rekening mee.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Naam

Naast een zaadmengeling is het heel belangrijk om eivoer te geven. Zeker 30% van de dagelijkse voeding zou uit eivoer moeten bestaan. Dit is belangrijk omdat dezaden alleen niet genoeg mineralen, vitaminen en dierlijke eiwitten bevatten. Ook grit en maagkiezel moet altijd beschikbaar zijn voor je vogel. Dit helpt je vogel het voedsel goed te verteren. Een stuk Sepia in de kooi is belangrijk om de snavel te slijpen en eventueel als kalkbron.

Verwen je parkiet gerust met onkruidzaad, groente of wat fruit. Niet te veel tegelijk en nooit avocado (dit is giftig voor vogels).

VRAGEN OVER ONZE PRODUCTEN?

Heeft u vragen?
Stel hier uw vraag

Naam