Je pup opvoeden

  • Uniek aanbod; exclusief bij Pets & Co
  • Met volwaardige hengelsportafdeling
  • Altijd scherpe prijzen

Home | Honden | Je pup opvoeden

Is je pup op zijn gemak en zijn jullie aan elkaar gewend dan kan het echte opvoeden gaan beginnen. De eerste maanden van een pup zijn heel belangrijk. In deze periode wordt de basis gelegd voor het toekomstige gedrag van je hond. Laat hem zo snel mogelijk wennen aan dagelijkse zaken en situaties zoals stofzuiger, druk verkeer en meerijden in de auto. Alle situaties die je pup op jonge leeftijd meemaakt zal hij later als normal ervaren.

 

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Naam

Ook contact met kinderen is aan te raden, uiteraard wel altijd onder begeleiding. Laat kinderen echter nooit achter je pup aanrennen en gun je pup ook een plek waar kinderen niet mogen komen ( bijvoorbeeld als hij in zijn mand of bench zit).

Het zindelijk maken van je pup is wel een tijdrovend klusje, maar met wat tips en praktische hulpmiddelen heb je dit zo voor mekaar. De bench helpt hierbij enorm omdat een hond van nature niet graag zijn eigen nest bevuilt. In de bench zal hij dus eerder geneigd zijn om het op te houden.

JE PUP ZINDELIJK MAKEN

Veel fokkers leren pups om hun behoefte op een krant te doen. Leg wat kranten neer in huis en verplaats deze gedurende de week steeds verder richting de achterdeur. In geval van nood kan je hond hier dan zijn behoefte op doen, maar zit dan toch al aan de achterdeur. Heeft hij net een tijdje in de bench gezeten of net gegeten, laat hem dan ook altijd  buiten om zijn behoefte te doen.

Verder is het heel belangrijk om je pup goed te observeren. Vaak zie je van tevoren wanneer pup zijn behoefte gaat doen. Hij gaat rondjes draaien, is onrustig en snuffelt alsmaar op dezelfde plek. Pak hem rustig op en ga er meteen mee naar buiten. Wacht net zolang tot hij ook daadwerkelijk geplast of gepoept heeft en beloon hem daarna uitbundig met je stem.

VRAGEN OVER ONZE PRODUCTEN?

PUPPYCURSUS

Het kan heel interessant zijn om een puppycursus te volgen met je hond. Zo’n cursus bestaat vaak uit 6 tot 10 lessen waar je, samen met andere pups en puppybezitters,  leert om op een goede manier met je hond om te gaan. Ook leert je pup hier de belangrijkste commando’s aan en krijgt de kans om met andere honden te spelen.

Ook met het vinden van de juiste hondenschool in de omgeving , of andere nuttige opvoedingtips, helpen we je graag in onze winkel.

Heeft u vragen?
Stel hier uw vraag

Naam