Voeding

  • Uniek aanbod; exclusief bij Pets & Co
  • Met volwaardige hengelsportafdeling
  • Altijd scherpe prijzen

Home | Honden | Voeding

Goede voeding is de basis voor een gezonde hond. Het aanbod in hondenbrokken is enorm. Grote hond, kleine hond, leeftijd, rassoort, hoeveelheid activiteit, allemaal zaken die van invloed zijn op de voeding. Om een goede, verantwoorde voeding te kiezen voor je hond is best lastig. Uiteraard adviseren we je graag in onze winkel.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Naam

De kwaliteit van hondenvoer wordt bepaald door de samenstelling van grondstoffen. Maar ook de verteerbaarheid en de smakelijkheid spelen een grote rol. De hoeveelheid ontlasting van je hond geeft een goede indruk van de kwaliteit van het voer. Over het algemeen produceert je hond minder en stevigere ontlasting. Ook zorgt voeding van goede kwaliteit voor een mooiere, glanzende vacht en een enthousiastere hond.

Voor elke levensfase heeft je hond een andere voedingsbehoefte. Een pup heeft voor de opbouw van botten en spieren een andere hoeveelheid eiwitten en vetten nodig dan een volwassen hond. De samenstelling van het hondenvoer dat je kiest is dus erg belangrijk. De eiwitbron en de vetten die aan de hondenbrok toegevoegd zijn bepalen de verteerbaarheid. Eiwitten van dierlijke oorsprong, zoals kip, kalkoen, of lam zijn voor een hond makkelijker verteerbaar dan plantaardige eiwitten uit tarwe, soja of mais.

VOEDINGSINGREDIËNTEN

Het eerstgenoemde ingrediënt op de ingrediëntenlijst is het hoofdbestanddeel van het voer.

Minder goed voer bevatten vaak meer plantaardige eiwitten, die van lagere kwaliteit zijn. Daarnaast bevat goedkoop hondenvoer ook niet alle essentiële aminozuren in voldoende hoeveelheid, waardoor problemen kunnen ontstaan zoals extreem verharen, huidschilfers, rode plekjes op de huid en jeuk. Omdat goedkoop hondenvoer minder bruikbare stoffen bevat voor je hond, heeft hij hier ook veel meer van nodig dan van een goede kwaliteit hondenbrok. Het prijsverschil per maaltijd is daardoor veel minder groot dan dat de kiloprijs je vertelt.

VRAGEN OVER ONZE PRODUCTEN?

OVERGEWICHT

Overgewicht is bij honden, net als bij mensen, een van de meest voorkomende problemen. De meeste honden hebben een niet zo heel actief leven en bovendien verwennen we onze honden graag. Is een hond gecastreerd dan zal hij nog makkelijker aankomen. Wij hebben in de winkel een weegschaal voor honden staan, waar we graag, samen met jou, je hond wegen. Ook voor andere voedingstips kun je bij ons altijd terecht.

Heeft u vragen?
Stel hier uw vraag

Naam